Search for:

Vintage /Retro juldekoration

Genom att skapa ett vintage eller retro juldekorationstema kan du framkalla charmen och nostalgin från tidigare epoker. Oavsett om du dras till den moderna stilen från mitten av århundradet eller den klassiska retrolooken, här är några idéer som hjälper dig att uppnå en vintage julatmosfär:

Färgpalett

Välj en färgpalett som påminner om den era du siktar på. Populära vintagefärger inkluderar pasteller som mintgrön, rosa, ljusblå och klassisk röd och grön.

Julgran i aluminium

Överväg att använda en julgran i aluminium, ett kännetecken för mitten av 1900-talet. Dekorera den med retroinspirerade ornament och ett roterande färghjul för extra vintagestil.

Bubbelljus

Lys upp ditt träd med bubbelljus, som var populära i mitten av 1900-talet. Dessa lampor har vätskefyllda rör som bubblar när de värms upp.

Tinsel och Garland

Satsa på metalliskt glitter och kransar med pärlor för att ge ditt träd gnistra och glans. Silver, guld och iriserande färger fungerar bra för en vintagelook.

Vintage Ornament

Samla eller köp ornament i vintagestil som glaskulor, glänsande Brite-prydnader och handgjorda dekorationer som återspeglar designestetiken från det förflutna.

Retro julbelysning

Använd julbelysning i retrostil med större glödlampor. Dessa lampor kan vara i klassiska färger som röd, grön, blå eller flerfärgade trådar.

Retro strumpor

Häng strumpor med retrodesigner och färger. Leta efter mönster som ränder, prickar eller kitschiga semestermotiv.

Retro-inspirerat omslagspapper

Slå in presenter i retroinspirerade mönster, som tryck från mitten av århundradet, atomdesign eller klassiska julscener.

Vintage julkort

Visa vintage julkort från tidigare decennier. Du kan hitta reproduktioner eller autentiska kort från antikaffärer.

Retro figurer

Inkludera vintagefigurer som keramiska tomtar, änglar eller snögubbar. Leta efter föremål som fångar infallen från tidigare juldekorationer.

Retro trädkjol

Välj en trädkjol med retrodesign, till exempel en med filtapplikationer eller tryck i vintagestil.

Modern inredning från mitten av århundradet

Inkorporera moderna element från mitten av århundradet i din inredning, som eleganta möbler, geometriska mönster och minimalistisk design.

Vinylskivor och vintagemusik

Spela klassiska jullåtar på en vintage skivspelare eller visa upp julalbum i vintagestil som en del av din inredning.

Retro-inspirerade prydnadsföremål

Leta efter nya ornament designade i vintagestil. Dessa kan inkludera plastistappar, metallklockor och nyheter från olika epoker.
Vintage Christmas Village:

Leave A Comment